Beste patiënten,

Ik ben afkomstig uit Bornem en studeerde in 2018 af als arts aan de KU Leuven.
Mijn eerste opleidingsjaar tot huisarts volbracht ik in een huisartsenpraktijk te Temse.
In mijn tweede opleidingsjaar zal ik als gemotiveerde huisarts-in-opleiding (HAIO) de praktijk van Dr. Lamberts mee versterken.
Onder haar supervisie zal ik zelfstandig raadplegingen en huisbezoeken doen.
Door verdere kennis en ervaring te verwerven in deze praktijk, hoop ik een goede huisarts, vertrouwensarts voor jullie te kunnen zijn!

Dr. Stijn Verbiest

Wat is een HAIO?
De opleiding tot huisarts duurt negen jaar in totaal. Na zeven jaar universitaire studies geneeskunde krijgt men het diploma van arts. Daarna kan men kiezen om zich te specialiseren tot huisarts of specialist. Wie wil afstuderen als huisarts is verplicht om na die zeven jaar nog twee jaar als HAIO te werken in een erkende opleidingspraktijk.

Wat doet een HAIO?
De HAIO is afgestudeerd als arts en mag dan ook zelfstandig raadplegingen en huisbezoeken doen. De HAIO werkt wel onder de verantwoordelijkheid van de praktijkopleider, dokter An Lamberts. Er is dagelijks overleg tussen de HAIO en de praktijkopleider. Tijdens consultaties of huisbezoeken kan de HAIO steeds overleggen of advies vragen aan de praktijkopleider.

Volgt de HAIO dan ook nog een opleiding?
Ja, om de twee weken volgt de HAIO een ‘seminarie’ op dinsdagnamiddag. Groepjes van een tiental HAIO’s wisselen ervaringen uit en bespreken wetenschappelijke richtlijnen. Een HAIO moet daarnaast ook een eindwerk maken en een aantal examens afleggen om de praktische vaardigheden en de theoretische kennis te testen.

Zoals elke arts is de HAIO gebonden aan het beroepsgeheim.
De opleiding verloopt onder toezicht van de Vlaamse universiteiten en de erkenningscommissie van de Federale Overheidsdienst van Volksgezondheid. Dokter An Lamberts is erkend als praktijkopleider door deze 2 instanties.
Een HAIO blijft normaal 1 of 2 jaar in de praktijk.